Heb je al gezien dat ik tegenwoordig regelmatig een GRATIS WEBINAR geef?? Ik geef je 8️⃣ Tips als afvallen of diabetes 2 omkeren stagneert. Ik leg je uit hoe het zit met de spaarstand bij afvallen. Wat doe je daaraan? En insuline bij diabetes 2 is dat wel goed? De webinar is bedoeld voor diëtisten maar natuurlijk mag iedereen zich inschrijven!  SCHRIJF JE HIER IN in dan zie ik je live terug Op ZorgkaartkaartNederland scoort mijn zorg 9,9 !❤

  • Koolhydraatarm afvallen
  • Keto/LCHF diëtist
  • Diabetesexpert
  • Diabetes 2 omkeren
Direct naar online dieetbegeleding
  • Koolhydraatarm afvallen
  • Keto/LCHF diëtist
  • Diabetesexpert
  • Diabetes 2 omkeren
Gratis webinar, schrijf je hier in!
Online dieetbegeleiding. Meld je hier aan!

Boeken

Diabetes overwinnen en voorkomen

Heb je diabetes of loop je er risico op? Dan wil je niet steeds meer medicijnen maar juist minder. Dat kan door verandering van leefstijl. In dit boek leg ik je alles uit over koolhydraatarme leefstijl juist bij diabetes type 2. Diabetesmedicijnen kunnen hierdoor verminderen of zelfs stoppen.

Maar ook bij diabetes type 1 valt door koolhydraatarme voeding veel te overwinnen!

Afvallen met de wet van Harriët

Let op koolhydraten, niet op vet. Dat is de wet van Harriët. Ik zeg het al ruim 30 jaar: koolhydraten zijn funest  voor mensen met diabetes en voor mensen met overgewicht rond de buikstreek! De kans  is groot dat je inulineresistent bent. Het hormoon insuline blokkeert afvallen. In dit boek leg ik uit hoe je de vetverbranding het best kunt stimuleren. Met weekmenu’s en leuke recepten.

Echt afvallen doe je zo

In mijn 2e boek nog meer uitleg waarom en hoe we een koolhydraatarme leefstijl kunnen naleven. En hoe koolhydraten de boosdoeners zijn van het vet rond de buikstreek. Maar ook hoe het weg te krijgen is. Ook als je al van alles hebt geprobeerd. Hoe zit het met cholesterol als je vetter gaat eten? Je leest het in dit boek. Natuurlijk ook weer met heerlijke recepten.

Andere gezonde voeding

Mijn 1e boek verscheen ruim 10 jaar geleden in 2009. Als één van de eerste met een boek over koolhydraatbeperkte voeding afvallen te stimuleren en diabetes beter te reguleren.
Ik ontwikkelde een andere visie op ‘gezonde’ voeding voor mensen met overgewicht en met diabetes. Destijds zéér controversieel!

Diensten

Dieetbegeleiding door Harriët

Wil je persoonlijke dieetbegeleiding van Harriët in de koolhydraatarme leefstijl? Dat kan via een consult in de praktijk. In een gesprek van een uur krijg je uitleg over de aanpassingen in je voedingspatroon. Waarom en hoe je de koolhydraatarme leefstijl toepast. Maar het kan ook online via deze website. Ook dan krijg je persoonlijke begeleiding. Handig op afstand en wanneer het je zelf uitkomt.

Voor iedereen die een gezonde, koolhydraatbeperkte leefstijl en een gezond gewicht nastreeft. Diabetes 2 wil voorkomen of overwinnen door het om te keren. Maar ook bij diabetes 1 om veel stabielere bloedsuikerwaarden te krijgen.

Scholing voor (diabetes)professionals

Inmiddels is mijn bijscholing totaal vernieuwd en aangevuld met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van doorbreken van insulineresistentie en omkeren van diabetes 2 met demedicaliseren. Met uitleg hoe je diabetesmedicatie afbouwt  op de juiste manier.  Hoe het zit met ketonen, ketogene voeding en intermittent fasting, wel of niet doen? Hoe ga je te werk in de je eigen praktijk en wat kunnen valkuilen zijn waardoor het lijkt alsof diabetes 2 niet om te keren is? Nu ook accreditatie voor artsen.

Collegiale Consultatie

Voor iedereen met diabetes is minder koolhydraten sinds februari 2015 het officiële dieetadvies en dus niet meer de Schijf van vijf. Omdat het bewezen beter is. Echter komt het nog steeds in geen enkele medische opleiding aan de orde. Pas jij als professional de koolhydraatbeperkte voedingsadviezen toe bij jou cliënten maar loop je vast? Dan is er de mogelijkheid om mij daarover te consulteren. Als diëtist heb je de optie om er accreditatiepunten voor te krijgen.

Nieuws

6-12-2021

Suiker geeft vitamine tekort

Lees verder
13-9-2021

Is brood gezond bij afvallen, zijn er alternatieven?

Lees verder
6-8-2021

6 Veelgemaakte koolhydraatarme dieetfouten

Lees verder

Volg mij op Instagram via harrietverkoelen en Facebook via Harriet Verkoelen dietist