Insuline meten: nieuw en uniek in mijn praktijk

Insuline meten zegt meer bij diabetes type 2 omkeren dan glucose meten. Heb jij wel een tekort aan insuline?? Voorkom onnodige medicijnen door altijd eerst de aanmaak van je eigen insuline te meten. 

Insuline meten

Heb je diabetes? Dan krijg je vaak in de loop van de tijd steeds meer diabetesmedicijnen voorgeschreven die de insuline in je lijf verhogen. Maar heb je wel een tekort aan insuline? Als je ook overgewicht hebt is de kans dat je géén tekort maar juist te véél insuline aanmaakt, erg groot!

Nuchter een verhoogde bloedsuiker? Dit wordt veroorzaakt door vette lever

Het feit dat je verhoogde bloedsuikers hebt zegt namelijk helemaal niets over wel of niet een tekort aan insuline! Verhoogde nuchtere bloedsuikers worden haast altijd veroorzaakt door een vette lever. En weet je wat insuline doet? Het maakt je lever vetter….

In plaats van steeds meer medicijnen te gaan gebruiken die voornamelijk overgewicht en vette lever in stand houden, kan nu eerst gemeten worden of  het wel zinvol is om meer medicijnen of zelfs insuline injecties te gaan gebruiken.

Kraft insuline curve

Mijn praktijk biedt vanaf nu een extra uitkomst voor jou. Als eerste in Nederland kan ik in mijn praktijk jouw insuline meten.  

Hoe: Via een druppel bloed uit een vingerprik wordt gemeten hoeveel insuline iemand aanmaakt. Bij diabetes type 1 kan dat ook maar dan via een C-peptide meting. Hoeveel insuline maakt je lichaam nog aan?

Wat: Er worden 3 insuline metingen gedaan; nuchter, 40 minuten en 2 uur na de inname van 70 gram dextrose.

Waar: Op afspraak aan de waterkant aan de Linge in Arkel op het terrein van EcoRecreatie en CaroLinge. In het weekend. Wachten tussen 2e en 3e meting kan op het terras van Carolinge.

Kosten: 150 euro

Om de afspraak te maken kan je me een mail sturen via het contactformulier. Laat me ook weten of je diabetes hebt of niet en zo ja, welke diabetes medicijnen je gebruikt. Die moeten voor de test soms aangepast worden.

Verhoogde insulinespiegels heet hyperinsulinemie en is volgens dr. Kraft schadelijker voor de bloedvaten dan verhoogde bloedsuikers. Deze meting is het beste preventief in te zetten om te voorkomen dat medicijnen nodig zijn.