Insuline meten: meet je insuline productie.

Meet of je insulineresistent bent via een insuline curve, voorkom medicijnen.

Maak hier direct een afspraak voor een insuline respons test

Insuline meten geeft de beste indicatie hoe gezond je stofwisseling is en of je risico loopt op chronische aandoeningen. Meer nog dan je bloedsuikerwaarde meten. Zelfs ook als je bloedsuikerwaarde goed is. Is je insuline spiegel te hoog, dan ben je insulineresistent en heb je hyperinsulinemie, te veel insuline aanmaak. Het is een teken dat je stofwisseling al jaren op de verkeerde brandstof ‘draait’. Dat geeft op den duur altijd nare gevolgen. Zelfs zonder overgewicht.

Insuline meten zegt ook meer bij diabetes type 2 omkeren dan glucose meten. Is er echt een tekort aan insuline of is er misschien wel te véél insuline?? Hoe ziet  jou insuline curve er uit? Voorkom onnodige medicijnen door altijd eerst de aanmaak van je eigen insuline te meten. Je zult niet de eerste zijn die insulineresistent is waarbij juist te véél insuline wordt aangemaakt! Dat kan gemakkelijk als je ongevoelig voor insuline geworden bent: insulineresistentie is ontstaan.

Insuline meten om medicijnen te voorkomen

Heb je diabetes? Dan krijg je vaak in de loop van de tijd steeds meer diabetesmedicijnen voorgeschreven die de insuline in je lijf verhogen. Maar is er wel sprake van een tekort aan insuline? Je kunt dit alleen weten als je het meet. Als je  overgewicht hebt is de kans dat je géén tekort aan insuline hebt, maar juist te véél insuline aanmaakt, erg groot!

Diabetes en overgewicht: grote kans dat je te véél insuline produceert. Eerst insuline meten dus!

Als je nuchter verhoogde bloedsuikers hebt zegt dat helemaal niets over wel of niet een tekort aan insuline! Verhoogde nuchtere bloedsuikers worden haast altijd veroorzaakt door een vette lever. En weet je wat insuline doet? Het maakt je lever vetter….

In plaats van steeds meer medicijnen te gaan gebruiken die voornamelijk overgewicht en vette lever in stand houden, kan je beter eerst je insuline meten om te zien of  er sprake is van een tekort aan insuline of juist te veel. Dan kan ook bepaald worden of het wel zinvol is om meer medicijnen of zelfs insuline injecties te gaan gebruiken.

Heel veel mensen hebben pre-diabetes, ook groot risico. Ga insuline meten.

Heb jij wel mooie bloedsuikers en dus geen diabetes, dan kan je toch insulineresistent zijn! Dit gaat altijd gepaard met te véél insuline in je lijf. Dan lopen je bloedvaten alsnog zeer groot risico en kan je dus toch hart- en vaatziekten ontwikkelen. Sterker nog, de arts Josef Kraft die een groot en baanbrekend onderzoek deed naar insuline spiegels en hart- en vaatziekten, had een opvallende conclusie. Heb je hart- en vaatziekten maar geen diabetes?  Dan ben je niet goed gediagnostiseerd. Je hebt wél diabetes want de hyperinsulinemie beschadigt je bloedvaten.

Verhoogde insulinespiegels heet hyperinsulinemie. Dit is een kenmerk van insulineresistentie, je stofwisseling draait al jaren op de verkeerde brandstof.  Te veel insuline is volgens dokter Kraft schadelijker voor de bloedvaten dan verhoogde bloedsuikers.

Dus ook zonder diabetes kan je groot risico lopen. Ook hier geldt:

Meten is weten

Kraft insuline curve= insuline curve meten

Mijn praktijk biedt vanaf nu een extra uitkomst voor jou. Als eerste in Nederland kan ik in mijn praktijk jouw insuline productie meten uit een vingerprik.

Gecombineerde OGTT en IRT

We maken een gecombineerde orale glucose tolerantie test en insuline respons test.

Bij deze test wordt 4 keer gemeten: 1 maal nuchter en 3 maal na 75 gram glucose opgelost in water, te drinken.  De 4 metingen vormen samen een insuline curve.  Er wordt 4 keer een vingerprik gedaan waarbij telkens uit dezelfde druppel bloed van een vingerprik, zowel de bloedsuiker als de insuline spiegel gemeten wordt.

Hoe: Via een druppel bloed uit een vingerprik wordt gemeten hoeveel insuline iemand aanmaakt.

Bij diabetes type 1 kan dat ook maar dan niet via een insuline meting maar via een C-peptide meting. Hoeveel insuline maakt je lichaam nog aan? Maar insuline kan wel om te meten of je jezelf niet te veel insuline inspuit waardoor zeer wisselende bloedsuikers ontstaan. Schommelende bloedsuikers is een groot probleem bij diabetes type 1.

Wat: Er worden 4 insuline metingen gedaan; nuchter, 40 minuten, 1 uur en 2 uur na de inname van 75 gram dextrose. Telkens wordt tegelijkertijd de bloedglucose gemeten.

Wanneer: in principe zijn er elk weekend mogelijkheden om je insuline te laten meten. Inmiddels zijn er meerdere locaties, dus kijk wat het handigst voor jou is.

Reserveer je plek hier. 

Na reserveren ontvang je meer info over de voorbereiding en locatie.

Waar:  Gorinchem of Arkel. En in samenwerking met collega professionals ook op andere locaties. Zie daarvoor de website: www.meetins.nl.

 

Kosten: nu met 35 euro actiekorting: 150,00 euro

Heb je vragen stuur me een mail sturen via het contactformulier.

Laat me ook weten of je diabetes hebt of niet en zo ja, welke diabetes medicijnen je gebruikt.

Insuline meten in jouw praktijk of centrum?

Dat kan! Zijn er in jouw praktijk of gezondheidscentrum geïnteresseerden of mensen waar je meer onderbouwing wil hoe je met de behandeling verder kunt? Organiseer dan samen met ons een ochtend met insuline metingen.

Dat kan bv op een zaterdag ochtend.

De groepsgrootte bestaat uit minimaal 5 en maximaal 15 personen.

De professional die het organiseert mag zelf de test gratis meedoen!

Voor wie is een insuline meting het meest zinvol?

Voor iedereen met diabetes (ook zonder overgewicht),

Voor iedereen met pre-diabetes,

Voor iedereen die moeite heeft met afvallen,

Voor iedereen met andere chronische aandoeningen zoals hart- en vaatziekten, apneu, PCOS, ontstekingsaandoeningen,

Voor iedereen met hypo klachten en/of vage klachten

 

Vraag naar insuline meten van iemand via mail met mijn antwoord

Dit schreef ik aan iemand die me vroeg waarom een insuline meting zinvol is? De persoon heeft metformine en Jardiance voor de diabetes en constateerde dat een  koolhydraatarme voeding niet geschikt was omdat zelfs na een rijstwafel de bloedsuiker steeg.

Hieronder volgt mijn antwoord:

Hartelijk dank voor je mail.

De insuline meting doet wat t zegt: het meet je insuline productie.

Als iemand overgewicht heeft en ook hoge bloedsuikers dan ben je insulineresistent: je maakt te véél insuline aan omdat je  lijf ongevoelig is geworden voor het eigen insuline. Dat zie je pas als je het meet.

Maar het behandelprotocol gaat er van uit dat je te weinig insuline produceert als je hoge bloedsuikers hebt.

Want wat is de volgende stap als je bloedsuikers te hoog blijven: dan krijg je er naast je huidige medicatie (metformine en Jardiance) nog gliclazide (dit verhoogt de insuline in je lijf) bij en nog later zelfs insuline injecties.

Maar als je al te veel insuline produceert omdat je lijf ongevoelig is geworden voor insuline dan zorgt deze medicatie ervoor dat de insuline in je lijf nóg hoger wordt.  Wat geneest dit dan? Terwijl we inmiddels weten dat je diabetes 2 kunt omkeren. In mijn praktijk gaat ruim 90% type 2 met insuline weer van de insuline af. Waarom? Omdat ze helemaal geen tekort aan insuline hebben. Je weet dit als je het meet. Je bent insuline resistent en je lijf draait al jaren op de verkeerde brandstof. Dat kunnen we veranderen.

Insuline maakt dikker en geeft een toenemend beroerd en moe gevoel bij veel mensen. Maar het ergste is dat de arts Kraft bewezen heeft dat veel insuline in je lijf schadelijker is voor je bloedvaten dan hoge bloedsuikers.

Je schrijft dat  koolhydraatarm bij jou niet werkt. Maar als je bloedsuiker zelfs bij een rijstwafel (wat eigenlijk niet past in een  KHarme voeding) stijgt dan ben je heel erg insuline resistent. Je stofwisseling draait al jaren op de verkeerde brandstof en daardoor ontstaan allerlei chronische aandoeningen. Niet alleen diabetes2 maar ook hart- en vaatziekten, hartritmestoornissen, afwijkend cholesterol, hoge bloeddruk, ontstekingsziekten, dementie, en kanker om maar wat te noemen. Aandoeningen die in de vorige eeuw zeldzaam waren.

Ik zou zeggen meet zelf je bloedsuikers dan ook terwijl je 2 dagen vast! Dan weet je pas of je baat hebt bij KHarme voeding. Meet het niet met een rijstwafel. En nog beter: laat je insuline meten.

En als je je insuline stimuleert door KH te eten, hoe lang blijft de insuline dan actief in je lijf? Want als je insulineresistent bent dan maak je te veel insuline aan en die blijft te lang actief. Héél schadelijk voor je bloedvaten. Dat zie je als je een insuline curve laat meten.

Bij de insuline meting wordt een insuline curve gemaakt door 4 metingen te doen.

De behandeling als je inderdaad insulineresistent bent:  je zult altijd minder KH moeten gaan eten dan nu en liefst de KH flink terug brengen zodat je stofwisseling sneller weer gezond wordt en je lijf op de juiste brandstof gaat draaien. Je bent koolhydraat intolerant.

Het is omdenken dus: niet bloedsuikers behandelen, dat is symptoombestrijding maar je stofwisseling weer gezond maken.