Je hoort het veel de laatste tijd: eet minder koolhydraten. Inmiddels is ook bewezen dat dit werkt. In mijn praktijk Prima Vita wordt 90% van alle diabetes type 2 patiënten weer insulinevrij. Om die reden geef ik naast de scholingen voor diëtisten, POH’s en artsen, ook regelmatig patiëntenpresentaties. Zo krijgen ook diabetespatiënten en andere belangstellenden de kans om informatie te krijgen. Die presentaties geef ik in Diabetescafés of Thema avonden, meestal samen met de DVN (Diabetesvereniging Nederland). Het afgelopen jaar gaf ik deze presentaties op verschillende conferenties en symposia in binnen- en buitenland.  

Tijdens zo’n presentatie vertel ik over de koolhydraatbeperkte leefstijl en beantwoord ik alle vragen hierover. Onderwerpen die aan de orde komen, zijn:
– Wat zijn koolhydraten?
– Waarom is het niet gezond veel koolhydraten te eten en waarom is het niet erg om meer vet te eten als je DM 1 of DM2 hebt?
– Waarom is er niets mis met een ketogene voeding en is dit zelfs aan te raden?
– Waarom val je dan beter af?
– Wat mag je dan wél eten?  

Het aanvragen van een presentatie voor het Diabetescafé of Thema avond behoort tot de mogelijkheden. Benieuwd wanneer ik op welke locatie een presentatie geef? In mijn agenda vind je een compleet overzicht.