Collegiale Consultatie

en diabetesmedicatie afbouwschema

Behandeling nieuwe stijl = omdenken

Met de koolhydraatarme leefstijl is bij diabetes veel voordeel te halen. Vooral minder medicijnen of zelfs medicijnvrij worden behoort tot de mogelijkheden.

Loop jij als collega vast bij jou cliënten dan kan je mij consulteren: collegiale consultatie.

Welk voedingsadvies geef jij aan patiënten met diabetes type 1 en diabetes type 2? Voor iedereen met diabetes type 1 en type 2 is minder koolhydraten sinds februari 2015 het officiële dieetadvies.  Maar ook zonder diabetes zijn de resultaten beter als je een koolhydraatbeperkt voedingsadvies geeft.

Ondanks dat het bewezen is dat dit een beter advies is, komt het nog steeds in geen enkele medische opleiding aan de orde. Daarom ben ik hier vijf jaar geleden bijscholingen over gaan geven. Die bijscholingen alleen blijken niet altijd voldoende te zijn om de diabeteszorg fundamenteel te veranderen en diabetes te overwinnen.

Ook het ‘omdenken’ in de behandeling is in de praktijk toch nog best lastig. Vooral als je als professional een casus tegenkomt waar het nét wat anders lijkt te werken en je dus vastloopt.

Collegiale consultatie

Vandaar dat ik mijn expertise van diëtist en diabetesverpleegkundige inzet om andere collega’s te ondersteunen. Deze collegiale consultatie gaat tegen een vergoeding en er zijn voor diëtisten accreditatiepunten voor te krijgen. 

De vergoeding is 90,00 euro daarvoor kan je me vier keer een casus voorleggen. Of één casus waarvoor je accreditatiepunten kunt krijgen. Voor leden van het diëtistennetwerk KDOO is er een korting. Voor hen is het 80,00 euro.

Daarnaast kijk ik over je schouder mee en adviseer bij je casus zodat we samen met jou en jouw collega’s ervoor zorgen dat iedereen bij jou in de praktijk afvalt, minder medicatie gaat gebruiken en dat ook een hoog percentage van de patiënten met diabetes type 2 insulinevrij wordt, minder tabletten gaat gebruiken of kan voorkomen dat ze medicatie moeten gaan gebruiken.. 

Jouw cliënten zullen zich vele malen beter voelen en zullen zich beter geholpen voelen. Daarnaast is deze manier van diabeteszorg vele malen goedkoper omdat er veel minder medicatie wordt gebruikt. De combinatie van deze drie factoren is triple aim!

Aan de slag!

Wil jij deze tripple aim resultaten ook in jouw praktijk? Neem dan contact met mij op om de mogelijkheden en voorwaarden te bespreken. Stuur me gewoon een mailtje via het het contactformulier.