Voorlichtingsavonden over de koolhydraatarme leefstijl zijn online webinars geworden

Je hoort het veel de laatste tijd: eet minder koolhydraten. Inmiddels is ook bewezen dat dit werkt. In mijn praktijk Prima Vita wordt 90% van alle diabetes type 2 patiënten weer insulinevrij. Om die reden gaf ik naast live bijscholingen voor diëtisten, POH’s en artsen, ook regelmatig patiëntenpresentaties ofwel voorlichting. Via deze voorlichtingsavonden kregen ook diabetespatiënten en andere belangstellenden de kans om informatie te krijgen over de koolhydraatarme leefstijl.

Voorheen diabetescafé of diabetes thema-avonden

Die presentaties gaf ik in Diabetescafés of Thema avonden, meestal samen met de DVN (Diabetesvereniging Nederland). De afgelopen jaren gaf ik ook presentaties op verschillende conferenties en symposia in binnen- en buitenland.  

Tijdens zo’n presentatie legde ik alles uit over de koolhydraatbeperkte leefstijl en beantwoordde ik alle vragen hierover. Onderwerpen die aan de orde kwamen:

  • Wat is insulineresistentie?
  • Wat zijn koolhydraten?
  • Waarom is een koolhydraatarme voeding gezond en waarom is het niet erg om meer vet te eten als je diabetes type 1 of diabetes type 2 hebt?
  • Waarom is er niets mis met een ketogene voeding en is dit zelfs aan te raden om in te ketose te zijn? Ook niet als je diabetes type 1 hebt.
  • Hoe blijven je bloedsuikerwaarden stabiel. Je kunt via voeding voorkomen dat je bloedsuikers erg gaan schommelen en wisselen.
  • Waarom val je beter af door eerst op koolhydraten te letten en pas in 2e instantie op de caloriën?
  • Hoe ontstaat de spaarstand?
  • Wat mag je dan wél eten?
  • Hoe kan je diabetes 2 omkeren? Ik noem het liever diabetes 2 overwinnen (en voorkomen) met minder medicijnen en zeker zonder insuline.

Nu online webinars over de koolhdyraatarme leefstijl

Tegenwoordig gaat dit bijna allemaal digitaal. Mijn werk als diëtist is ook voor een groot deel digitaal geworden. Ik werk grotendeels als online diëtist. Dus dit past me ook wel weer.

Maandelijks geef ik een gratis online webinar. Daarna is er de keuze voor particulieren om een uitgebreidere, verdiepende  webinar te volgen waarbij de mogelijkheid is om persoonlijke vragen te benatwoorden. Net als bij een live presentatie het geval was.

Voor (diabetes)professionals bied ik een online geaccrediteerde bijscholing aan.

Natuurlijk staat alles in het teken van de koolhydraatarme leefstijl en leg ik uit hoe medicijnen, vooral diabetesmedicijnen, moet afbouwen.

Beide verdiepingen zijn tegen een vergoeding. Dat licht ik toe in de webinar.

Inschrijven Webinar: 8 tips als afvallen of diabetes 2 omkeren stagneert:

Inschrijven voor mijn gratis webinar doe je hier.