Harriet online diëtist, diabetesexpert

Inschrijven gratis webinarGratis account aanmaken


Online dieetbegeleiding. Verantwoord naar een gezonde, koolhydraatarme leefstijl

Afvallen lukt niet of stagneert; diabetes 2 omkeren?

Dieetbegeleiding hoort persoonlijk te zijn want grote kans dat je al van alles hebt geprobeerd. Het internet staat vol met verschillende diëten en de ene hype na de andere. Het nadeel van een dieet is dat het helpt op korte termijn, met het gevolg dat je daarna weer in een oud patroon valt.

Met mijn online dieetbegeleiding wordt de koolhydraatarme voeding je nieuwe leefstijl en ervaar je alle positieve effecten die daarbij horen. Zo kan je chronische aandoeningen zoals diabetes 2 voorkomen of zelfs omkeren. 

Je gebruikt uiteindelijk minder medicijnen, voelt je fitter, je krijgt een goed gewicht, een betere gezondheid, gezondere stofwisseling en beter immuunsysteem. 

Dieetbegeleiding en gratis webinar

Er zijn dan ook veel misverstanden en valkuilen waardoor de koolhydraatarme voeding niet altijd lijkt te werken, het afvallen stagneert en staat stil wat je ook probeert. Ik krijg elke week mails van mensen die ervaren dat het afvallen stagneert terwijl ‘al hun macro’s kloppen‘. Maar als het afvallen stagneert, dan kloppen je macro’s niet! Meestal worden alsnog veel te veel calorieën gegeten.  Via een receptenboek of standaardformule macro-formule kan je nooit een persoonlijke dieetplan volgen.

Er worden foute adviezen gegeven en de spaarstand kan ontstaan. Hoe je dat oplost of voorkomt dat leg ik uit in mijn gratis webinar.  Schrijf je in via bovenstaande knop.

Online dieetbegeleiding online 

Ik werk online om je te begeleiden naar een nieuwe leefstijl. Daarmee ga jij je de gezonde, koolhydraatarme leefstijl eigen maken. Die voor iedereen gezond en absoluut volwaardig is. Je krijgt in het begin een persoonlijke call. Bij dit telefonisch consult bespreken we de eerste aanpassingen en beantwoord ik al je vragen.

Je kunt de online dieetbegeleiding zelf starten door een gratis account aan te maken. Je vult dan meteen een en ander in waardoor ik al een beeld van je situatie krijg. Voor persoonlijk dieetadvies is een betaalde account nodig. De betaling is voor de eerste 3 maanden slechts 90 euro inclusief een maal een persoonlijke call.

De verzekeraar vergoed de factuur gedeeltelijk via je eigen risico.

Na voldoen van de betaling kan je ook eetdagboeken invullen waardoor ik een beeld van je huidig eetpatroon krijg. Al deze informatie samen geeft me dezelfde informatie als bij een intake gesprek. Vervolgens zal ik via de persoonlijke call, dus telefonisch mijn dieetvoorstel met je bespreken en geef ik uitleg over de aanpassingen in je voedingspatroon. Ik stuur je ook een voorbeeld van een dagmenu en inspiratie wat mogelijkheden zijn, dat gaat allemaal via het online systeem. Vervolgens geef ik je wekelijks persoonlijke begeleiding en feedback in je account. Ook beantwoord ik steeds al je vragen. 

Verlenging van de online dieetbegeleiding na 3 maanden is daarna 79 euro per 3 maanden. Je kunt dus per 3 maanden stoppen maar vaak is een iets langere begeleidingsperiode nodig om de leefstijl echt eigen te maken. vooral omdat na een aantal maanden, juist als het heel goed gaat, een risico ontstaat van verwateren van de adviezen. Soms echter kan ook frustratie ontstaan, juist dan is ook verder ondersteuning nodig. Niet iedereen valt in het zelfde succesvolle tempo af. Daar wil ik je graag bij ondersteunen zodat uiteindelijk succes verzekerd is!

Voor de online dieetbegeleiding via mijn website kan iedereen kan vrijblijvend een gratis account aanmaken via bovenstaande knop. Je kunt dan al een en ander invullen en zien hoe het werkt.

Dit kan je verwachten van mijn dieetbegeleiding:

Begeleiding met koolhydraatarme of ketogene dieetadviezen en intermittent fasting om af te vallen is mijn specialiteit. Ook diabetes2 omkeren.

Ik let erg op een volwaardige voeding en zie dan ook dat heel veel mensen al tekorten hebben voordat ze aan keto beginnen. Vandaar dat supplementen vaak (tijdelijk) nodig zijn. maar liever supplementen dan medicatie zou ik zeggen.

De koolhydraatarme leefstijl is sowieso gezonder voor iedereen. Dus wil je je gezondheid en immuunsysteem verbeteren dan kan ik je begeleiding om dit ook te bereiken.

Met de koolhydraatarme leefstijl worden ontstekingsreacties (inflammatie) minder wat de oorzaak is van heel veel chronische aandoeningen.

Wetenschappelijk artikel van mijn resultaten bij diabetes 2 omkeren

Maar de koolhydraatarme leefstijl is ook heel effectief als het gaat om afvallen, het  overwinnen en voorkomen van diabetes 2. Daarmee bedoel ik bij diabetes type 2 omkeren en zo goed als medicijnvrij te worden. In ieder geval vrij van insuline. Dat lukt onder mijn begeleiding bij ruim 90%.

Zie hiervoor mijn wetenschappelijk artikel dat ik erover gepubliceerd heb.

Bij diabetes type 1 zijn wisselende en schommelende bloedsuikers te verbeteren in stabiele bloedsuikerwaarden en eventueel ook een goed gewicht. Ook een mooie toepassing van de koolhydraatarme dieetbegeleiding. Door mijn 25 jaar ervaring als diabetesverpleegkundige kan ik je hier ook in adviseren.

Eerst insuline respons test: meet je insuline spiegels

Het is een heel goed idee om eerst een insuline meting te doen als intake en te zien hoe het met je stofwisseling gesteld is. Dat is een goed uitgangspunt om te weten waar je aan werkt.  Een insuline meting is voor mij om te begeleiden niet noodzakelijk al geeft het zowel mij, als voor jouzelf heel veel inzicht.

Lees hier meer over de insuline respons test. Naar informatie over insuline meten.

Doel dieetbegeleiding 

Het doel is een gezonde, flexibele stofwisseling te hebben. Dan zijn hormonen in balans en je immuunsysteem sterk. Vaak betekent dat vermindering van gewicht en/of verbetering van de diabetesregulatie, het liefst met minder medicatie.

Zoek je liever een diëtist in je eigen omgeving die je kan helpen met een koolhydraatarm dieetadvies?  Raadpleeg dan het kaartje van Nederland. Daarin zijn diëtisten vermeld die mijn bijscholing Koolhydraatbeperking S,M,L  gevolgd hebben.

In mijn kaartzijn SML-diëtisten opgenomen die mijn bijscholing ‘Koolhydraatbeperking S,M,L. Welke maat heeft je cliënt?’ gevolgd hebben. Ze zijn dus bekend met de koolhydraatarme manier van werken om af te vallen. In geval van diabetes weten ze dat, in overleg, het medicijngebruik meestal verminderd moet worden voor een goed resultaat. 

Wel geeft iedere (diabetes)professional alsnog zijn eigen invulling wat betreft dieetadviezen en begeleiding.

Bekijk de kaart met diëtisten