Over Harriët Verkoelen: online diëtist en diabetesexpert

Harriët Verkoelen

Mijn naam is Harriët Verkoelen (Asten, 1963). Al jaren ben ik gepassioneerd over gezonde voeding. Doordat ik de opleidingen Verpleegkunde-A, Voeding & Diëtetiek en de specialisatie tot diabetesverpleegkundige heb afgerond, heb ik van mijn passie mijn beroep kunnen makenDoor ruim 30 jaar ervaring in de diabeteszorg als diëtist en diabetesverpleegkundige heb ik een revolutionaire visie op voeding gekregen. Deze visie, die ik nu 25 jaar toepas in mijn begeleiding aan patiënten met overgewicht en/of diabetes bestaat uit een koolhydraatarme leefstijl. Inmiddels is dit inzicht ook wereldwijd ontstaan en onderbouwd door wetenschappelijk onderzoek.

Eigen wetenschappelijk onderzoek:

Een laag koolhydraten leefstijl verlaagt significant de insulinebehoefte bij diabetes type 2.

In augustus 2020 werd mijn eigen wetenschappelijk onderzoek gepubliceerd. Daar ben ik natuurlijk apetrots op!

De onderbouwing van mijn uitspraak ruim 90% van de mensen met diabetes type 2 en insuline kunnen insulinevrij worden. Vervolgens lukt het om gemiddeld ruim 13 kg af te vallen.

Klik op het plaatje voor de volledige tekst van het artikel.

Jaren geleden ontstond mijn zoektocht met de koolhydraatarme leefstijl als oplossing bij afvallen en/of diabetes 2 omkeren

Het viel mij op hoe vaak mensen tevergeefs de adviezen van de diëtist opvolgden. Hoe ondanks het opvolgen van deze adviezen, afvallen niet lukt. Dat heeft mij geprikkeld tot het starten van een zoektocht naar een antwoord. Met de combinatie van opleidingen en werkzaamheden heeft dat geresulteerd in mijn eigen kijk op dit probleem met als oplossing:  koolhydraatarme voeding. Op deze manier kunnen zowel mensen met overgewicht als mensen met diabetes verantwoord afvallen en hun gezondheid verbeterenHet medicijngebruik neemt bij diabetes flink af. 

Mijn visie 

Iedereen gaat zich goed voelen door een leefstijl die naast voldoende beweging, goed slapen, ontspanning en sociale betrokkenheid vooral bestaat uit voeding van zo min mogelijk bewerkte producten. Producten die weinig of geen koolhydraten bevatten. Ik durf je te garanderen dat deze koolhydraatbeperkte leefstijl bij iedereen de lichamelijke en geestelijke gezondheid bevordert. 

Mijn missie 

Mijn missie is verandering van het diabetesbehandelprotocol. De gezondheid van diabetes type 2 patiënten verbeteren door ze een gezonde leefstijl te bieden waardoor weinig/geen medicatie of insuline nodig is. Ook de gezondheid van patiënten met diabetes type 1 verbetert door koolhydraatbeperkte voeding. Het geeft stabielere bloedsuikers met minder insuline gebruik en dat voorkomt complicaties. 

Behandeling bij afvallen kan fysiologisch gezien alleen door minder koolhydraten te eten. Diëtisten en artsen moeten hier meer van doordrongen zijn.

Afvallen en diabetes 

Mensen met overgewicht vallen af en in geval van diabetes worden de bloedglucosewaarden lager en stabieler. Het medicijngebruik bij deze laatste groep neemt sterk af en kan vaak achterwege blijven (type 2). Mensen met overgewicht bereiken hun streefgewicht zonder jojo-effect en vooral zonder honger. Een koolhydraatarm voedingspatroon past bij iedereen die een gezonde leefstijl nastreeft. Mijn motto is: vitaal oud worden.

Boeken van Harriët

Omdat ik graag mijn visie deel en iedereen een gezond en fit leven wens heb ik een aantal boeken over de koolhydraatarme levensstijl geschreven. Je vindt ze in Harrietswebshop.

Diabetes overwinnen en voorkomen

Het meest recente boek is ‘Diabetes overwinnen’. Ga voor gezonde koolhydraatarme voeding’. Het geeft alle ins en outs over de koolhydraatarme leefstijl. Inclusief vasten maar dus ook over diabetes2 omkeren.

Meer informatie vind je hier.  

Afvallen met de wet van Harriët en Echt afvallen doe je zo

Mijn vorige boeken zijn iets algemener en minder specifiek op gebied van diabetes. ‘Afvallen met de Wet van Harriet. Koolhydraatbeperkt werkt!’ en ook ‘Echt afvallen doe je zo’ bevatten 1 hoofdstuk over diabetes en verder algemene informatie over de koolhydraatbeperkte leefstijl.

Meer informatie vind je hier 

Wil jij controle over je gewicht en je weer fit voelen zonder honger of opgeblazen gevoel? Mijn boeken kunnen je helpen. Heb je diabetes type 2 en wil je niet steeds meer medicijnen maar juist minder? Dan heb je wellicht interesse in mijn persoonlijke begeleiding. Dat is mogelijk in mijn praktijk en online. Onder mijn begeleiding wordt van de mensen met diabetes 2 die insuline gebruiken ruim 90% insulinevrij.

Lees meer op de pagina dieetbegeleiding 

Naar mijn boeken.

Professionals 

Mijn kennis en ervaring wil ik graag delen met collega´s. Daarvoor heb ik bijscholingen ontwikkeld die geaccrediteerd zijn voor diëtisten, praktijkondersteuners en huisartsen. 2019 wordt het zesde jaar dat ik aan professionals de bijscholing ‘Koolhydraatbeperking S,M,L. Welke maat heeft je cliënt?’ geef. Dit kan ook op locatie. 

Voor meer informatie zie de pagina scholing. 

Daarnaast kan ik professionals ook ondersteunen als je zelf bij een casus vragen hebt of vastloopt. Deze collegiale consultatie is tegen betaling maar zijn voor diëtisten ook accreditatiepunten voor te verdienen. Voor meer informatie zie de pagina collegiale consultatie.