Waar zitten koolhydraten in?
Er bestaan 4 groepen koolhydraten. Dit zijn: zetmeel, vruchtensuiker, melksuiker en kristalsuiker. Zetmeel zit bijvoorbeeld in brood, koek, gebak, bindmiddelen, aardappelen, rijst en pasta.
Vruchtensuiker zit bijvoorbeeld in groente en fruit, maar ook in (vers) sap en smoothies.
Melksuiker zit onder andere in (karne- en chocolade)melk, kwark, yoghurt en alle varianten hiervan. Kristalsuiker zit in alle snoep, koek, gebak, frisdrank, honing, jam, chocolade en alles wat gezoet is.
Dit betekent niet dat je hier niets meer van mag eten, maar wel dat snelle suikers zoals kristalsuiker zo veel mogelijk weggelaten worden. En producten waar gewoon veel koolhydraten in zitten zoals rijst en pasta.
Goede, langzame koolhydraten zijn bijvoorbeeld de meeste groentesoorten. Ze bevatten ook meer vezels dan granen. Een koolhydraatbeperkte voeding komt vooral neer op voeding die zo min mogelijk bewerkt is. Dus meer puur natuur.