Nieuw boek: Diabetes Overwinnen!

Mijn nieuwste boek Diabetes overwinnen is verschenen!

Diabetes overwinnen door omkeren

Het is zo ver! Na maanden hard werken is mijn 4e boek klaar. Met als resultaat dat het 19 april 2019 officieel het daglicht ziet. Daar ben ik niet alleen super blij mee maar ook apetrots op. Een feestje waard.

Met dank aan Sonja van Veen en haar dochter Chantal voor de Poorte. Zij hebben met veel plezier aan de recepten en de foto’s gewerkt.

Specifiek voor diabetes zowel type 2 als type 1!

De vorige drie boeken zijn geschreven voor iedereen die wil afvallen. Daarin had ik 1 hoofdstuk opgenomen over diabetes.

Dit nieuwste boek is specifiek gericht op de behandeling van diabetes nieuwe stijl. Het doel van dit boek is om mensen te helpen hun diabetes te overwinnen door verandering van leefstijl waardoor minder tot geen medicijnen meer nodig zijn in plaats van steeds meer. Dit geldt zowel voor diabetes type 2 als ook voor diabetes type 1!

Diabetes type 1 met wisselende bloedsuikerwaarden

Dat klinkt sommigen misschien vreemd in de oren want diabetes type 1 kan je niet overwinnen door  omkeren.  Maar wat je bij diabetes type 1 wel kunt overwinnen zijn de enorm wisselende bloedsuikerwaarden. Dat heb ik door de jaren heen gezien als grootste probleem bij diabetes type 1. Soms is ook het gewicht een probleem maar veel vaker de schommelende bloedsuikers van onverklaarbare hypo’s naar torenhoge bloedsuikers die vervolgens nauwelijks op extra insuline lijken te reageren. Heel frustrerend maar ook stabiel te krijgen door een koolhydraatarmere voeding.

Diabetesexpert

Dit jaar werk ik 30 jaar in de diabeteszorg. Een mooie mijlpaal met een prachtig product zoals het boek nu geworden is.

Dit is tot stand gekomen doordat ik naast diëtist ook 25 jaar ervaring heb als diabetesverpleegkundige. Daar ik inmiddels niet meer als diabetesverpleegkundige werk en ook geen BIG-registratie meer heb als verpleegkundige, mag ik de term diabetesverpleegkundige alleen nog maar gebruiken met de toevoeging: ‘niet meer in actieve dienst’. Daarom heb ik gekozen voor de term: diabetesexpert. Want dat ben ik met recht ook. Dit bewijst ook mijn wetenschappelijk artikel dat ik gepubliceerd werd in augustus 2020. De gegevens voor het artikel verzamelde ik in 2017. Lees hier meer over mijn wetenschappelijk artikel.

Al jarenlang koolhydraatarme leefstijl

Zoals jullie weten adviseer ik daarom al jaren om voor gezonde koolhydraatarme leefstijl te gaan. In Diabetes overwinnen leg ik dan ook alles uit over deze leefstijl. Welke actiestappen je zetten om te starten onder andere. Waarom zou je dit doen, hoe werkt het dan en welke aanpassingen moet je doen als je diabetes hebt?

 

Diabetes overwinnen: koolhydraatarme weekmenu’s 

Dit prachtige boek bevat 15 flexibele, drieluik-dagmenu’s om je eigen dag- en weekmenu’s samen te stellen. Je kunt zo eindeloos variëren. Hiervoor heeft Sonja van Veen heerlijke recepten ontwikkeld. Hoe maak je zelf bijvoorbeeld heel simpel bouillonpasta? Het heeft veel toepassingen en je hebt geen bouillonblokjes, vol onnodige toevoegingen, meer nodig! Daarnaast zijn er receptenvariatiekaarten opgenomen.

Demedicaliseren voor diabetesprofessionals

Speciaal voor diabetesprofessionals is in dit boek ook een hoofdstuk opgenomen met alle uitleg over insulineresistentie en de onderbouwing van de koolhydraatarme leefstijl. In dit hoofdstuk vind je ook het afbouwschema hoe je diabetesmedicijnen kunt verlagen en stoppen: demedicaliseren.

Inhoudsopgave en impressie van Diabetes overwinnen

De inhoudsopgave, een impressie van de inhoud en de achterzijde van het boek met enkele recensies van twee huisartsen en een specialist die het boek beoordeeld hebben zijn hier te vinden.

Boekpresentatie
Op Goede Vrijdag, 19 april 2019, vond mijn boekpresentatie plaats op de CHV Noordkade in Veghel. Het boek is te bestellen in mijn webshop.
Ik hoop met dit boek wederom weer veel mensen te kunnen helpen. Samen gaan we de strijd aan tegen diabetes.

De titel van de nieuwste druk is: Diabetes overwinnen en voorkomen.

Bestel de nieuwste druk nu