Volledige tekst artikel

Wetenschappelijk artikel van Harriet

Resultaten in eigen praktijk Prima Vita

Mijn eigen resultaten van cliënten met diabetes type 2 uit mijn praktijk in 2017, hebben geleid tot het schrijven van een wetenschappelijk artikel over de effecten van een koolhydraatarme leefstijl, stoppen van insuline bij diabetes type 2 en vervolgens afvallen.

Diabetesbehandeling nieuwe stijl:

diabetes overwinnen door omkeren

Daar ik al het vermoeden had dat in mijn praktijk toch wel heel erg veel cliënten met diabetes type 2 die insuline injecties gebruikte, weer volledig insuline vrij werden, ben ik gegevens gaan verzamelen om er een wetenschappelijk artikel over te kunnen schrijven.

Ik vond uiteindelijk 37 cliënten met diabetes type 2 die insuline spoten, waarvan er 35 helemaal insulinevrij werden. Vervolgens vielen ze gemiddeld ruim 13 kilo af. Dit alles doordat de laag koolhydraten leefstijl er voor zorgt dat het lichaam nauwelijks insuline nodig heeft. Insuline spuiten hoeft dan niet meer. Dit bevordert afvallen.

Dit artikel is in augustus 2020 gepubliceerd. Via bovenstaande blauwe knop kom je bij de volledige tekst van het artikel in het Engels.

Via deze link kom je bij mijn blog over mijn wetenschappelijke publicatie.