5 tips voor een betere weerstand

In deze video geef ik vijf tips voor een betere weerstand. Zeker in deze tijd is het belangrijk om je weerstand goed op peil te houden. We zijn in afwachting van een vaccin tegen Covid 19 maar mocht je een verlaagde weerstand hebben, dan loop je alsnog het risico om Corona te krijgen. Ook na toediening van een vaccin.

 

Geef Corona geen kans en zorg voor een gezonde leefstijl

Ga regelmatig bewegen

De arts die ik afgelopen week sprak zei dat er eigenlijk geen echte behandeling is bij Covid-19.

Het verloop van het ziektebeeld bij Corona is grillig en er kunnen zich veel complicaties voordoen. Het belangrijkste is en blijft, een gezonde leefstijl te volgen. Een gezonde leefstijl betekent in dit geval regelmatig bewegen zodat je longfunctie optimaal blijft.

Eet gezond

Een gezonde leefstijl betekent ook een goede voeding. Daarmee wordt bedoeld een voeding die verlaagd is in koolhydraten en die voornamelijk uit onbewerkte producten bestaat.

Dat wijkt af van wat het Voedingscentrum in de Schijf van vijf zegt. Want daarin staan veel bewerkte producten zoals koeken, rijst en pasta. Dat bevat geen voedingsstoffen.

Ook worden bewerkte vetten geadviseerd zoals halvarine, vloeibaar bak&braad en bv zonnebloemolie.

Cholesterol

Plantaardige oliën zijn vaak geraffineerd en dus eerder ziek makend dan dat ze bijdragen aan een goede gezondheid. Het zal je verbazen maar roomboter is onbewerkt ook al bevat het verzadigd vet. Dit heeft het lichaam nodig om cholesterol aan te maken.  Wat op zijn beurt weer nodig is om in celwanden van witte bloedcellen in te bouwen zodat de witte bloedcellen goed functioneren in het vernietigen van ziektekiemen. Een laag cholesterol is dus niet altijd goed. Als de infectie overwonnen is dan daalt het cholesterol vanzelf weer naar waarden waar artsen blij van worden. Maar ondertussen moeten ze even geduld hebben om het cholesterol zijn werk te laten doen: onder andere is dat helpen ziektekiemen te vernietigen.

In deze video leg ik uit wat er geraffineerd is aan plantaardige oliën zoals zonnebloemolie.

Lees hier de 5 tips op mijn eigen blog nog een keer

Op de website Voluit leven met diabetes geef ik mijn 5 tips voor een betere weerstand bij diabetes.