Oeps, de koolhydraatarme leefstijl is duurder, of juist niet?

Oeps, de koolhydraatarme leefstijl is duurder, of juist niet?

Is dit waar, is de koolhydraatarme leefsijl duuder of juist niet? Deze vraag krijg ik vaak. Natuurlijk kan je het zo duur maken als je zelf wil, maar de koolhydraatarme leefstijl hoeft juist niet duurder te zijn.

Koolhydraatarm in de goedkopere supermarkten

Er zijn enkele supermarkten die bekend staan om hun goedkopere producten. Daar kan je prima terecht als je koolhydraatarme producten koopt. Je bespaart vooral ook op ‘rommel’ die veel koolhydraten bevatten en die je meer hongergevoel geven dan voordat je het at.

Minder hongergevoel door de koolhydraatarme leefstijl

Het valt me elke keer weer op. Ga je koolhydraatarm eten dan vermindert je hongergevoel sterk. De trek, zoetbehoefte en zelfs cravings worden flink minder. Daardoor ga je sowieso minder eten. Andersom is ook waar: hoe meer koolhydraten je eet, hoe meer je lijf er ook vraagt. Ga het bewust tegen door minder koolhydraten te eten.

Bewerkte producten zijn goedkoper

Veel koolhdyraatrijke producten zijn ook de meest bewerkte producten. De meeste kant&klaar producten worden gemaakt met goedkope, plantaardige olie zoals zonnebloemolie, palmolie en geraffineerde olijfolie. Denk aan koeken, frituur, alle kant&klaar producten, chips en zoutjes.

Koolhydraatarme leefstijl is onbewerkt en natuurlijk

In de koolhydraatarme leestijl gaat het vooral ook om onbewerkte en natuurlijke prouducten. Dus geen kant&klaar maaltijddozen of pakjes en zakjes. Die zijn geodkoop maar heb je helemaal niet meer nodig. Gewoon eieren, kaas, volle yoghurt naturel. Heel veel kan je in de schappen laten liggen.

Goede boter is duurder en vlees, vis, kip, kaas ook. Maar dat is je kwaliteitseten. Omdat je sowieso minder gaat eten, is het uiteindelijk niet duurder dan wat je at. Een luxe mueslibroodje is net zo duur als koolhydraatarm brood. Over dat eeste hoor ik nooit iemand zeggen dat het te duur is.

Als grasgevoerd niet binnen je budget valt, dan gewoon vlees uit de supermarkt. Dan nemen we de gulden middenweg. Maar het is over het algemeen goed te doen.

Mijn grapje is dat het duurste van de koolhdyraatarme leefstijl is dat je snel een andere gardarobe nodig hebt!

Mocht het niet goed lukken om de leefstijl vol te houden, lees dan hier mijn  blog: 6 veelgemaakte koolhydraatarme dieetfouten .

Schrijf je in hier voor mijn gratis webinar: 8 tips als afvallen of diabetes 2 omkeren stagneert. Daarin komt alles nog een keer aan de orde.