Account aanmaken


Dieetbegeleiding. Verantwoord naar een gezonde, koolhydraatarme leefstijl

Afvallen lukt niet of stagneert?

Grote kans dat je al van alles geprobeerd hebt. Het internet staat vol met verschillende diëten en de ene hype volgt op de andere. Het Pioppi dieet is hier een voorbeeld van. Het nadeel van een dieet is dat dit helpt op korte termijn, met het gevolg dat je daarna weer in een oud patroon valt.  

Koolhydraatarm eten is absoluut niet verkeerd. Het is zelfs heel goed, gezond en volwaardig. Maar om het vol te houden zou het je leefstijl moeten worden. Daar kan ik jou in begeleiden. In het volhouden van een gezonde, koolhydraatarme leefstijl.

Dit kan ook als het gaat om afvallen of het overwinnen van diabetes. Daarmee bedoel ik bij diabetes type 2 deze omkeren en zo goed als medicijnvrij te worden. Bij diabetes type 1 deze te verbeteren in stabiele bloedsuikerwaarden en eventueel ook een goed gewicht.  

Ik kan je op twee manieren begeleiden. Dit kan via een consult in mijn praktijk Prima Vita of online dieetbegeleiding via mijn website. Iedereen kan sowieso een gratis account aanmaken.

Doel dieetbegeleiding 

Het doel is een gezonde stofwisseling te hebben. Vaak betekent dat vermindering van gewicht en/of verbetering van de diabetesregulatie, het liefst met minder medicatie.

Zoek je liever een diëtist in je eigen omgeving die je kan helpen met een koolhydraatarm dieetadvies?  Raadpleeg dan het kaartje van Nederland. Daarin zijn diëtisten vermeld die mijn bijscholing over koolhydraatbeperking hebben gevolgd.

In onze kaartzijn SML-diëtisten opgenomen die mijn bijscholing ‘Koolhydraatbeperking S,M,L. Welke maat heeft je cliënt?’ hebben gevolgd: Ze zijn dus bekend met de koolhydraatarme manier van werken om af te vallen. In geval van diabetes weten ze dat, in overleg, het medicijngebruik meestal verminderd moet worden voor een goed resultaat. 

Bekijk de kaart met diëtisten