Harriet online diëtist, diabetesexpert

Inschrijven gratis webinarGratis account aanmaken


Dieetbegeleiding. Verantwoord naar een gezonde, koolhydraatarme leefstijl

Afvallen lukt niet of stagneert?

Grote kans dat je al van alles geprobeerd hebt. Het internet staat vol met verschillende diëten en de ene hype volgt op de andere. Het Pioppi dieet is hier een voorbeeld van. Het nadeel van een dieet is dat dit helpt op korte termijn, met het gevolg dat je daarna weer in een oud patroon valt.  Met mijn dieetbegeleiding wordt de koolhydraatarme voeding je nieuwe leefstijl en ervaar je alle positieve effecten die daarbij horen.  Je voelt je fitter, je krijgt een goed gewicht, een betere gezondheid en beter immuunsysteem.

Dieetbegeleiding en gratis webinar

Er zijn veel misverstanden en valkuilen waardoor de koolhdyraatarme voeding niet altijd werkt, het afvallen stagneert en staat stil wat je ook probeert. Er worden foute adviezen gegeven en de spaarstand kan ontstaan. Hoe je dat oplost of voorkomt dat leg ik uit in mijn gratis maandelijkse webinar.  Schrijf je in via bovenstaande knop.

Dieetbegeleiding online of in de praktijk

Ik kan je op twee manieren begeleiden naar een nieuwe leefstijl. Daarmee ga jij je de gezonde, koolhydraatarme leefstijl eigen maken. Die voor iedereen gezond en absoluut volwaardig is.

Dit kan via een consult in mijn praktijk Prima Vita of online dieetbegeleiding via mijn website. Iedereen kan sowieso een gratis account aanmaken via bovenstaande knop.

Dit kan je verwachten van mijn dieetbegeleiding:

Begeleiding met koolhydraatarme of ketogene dieetadviezen en intermittent fasting om af te vallen is mijn specialiteit. Ook diabetes2 omkeren.

De koolhydraatarme leefstijl is sowieso gezonder voor iedereen. Dus wil je je gezondheid en immuunsystseem verbeteren dan kan ik je begeleiding om dit ook te bereiken.

Met de koolhydraatarme leefstijl zijn ontstekingsreacties (inflammatie) minder wat de oorzaak is van heel veel chronische aandoeningen.

Maar de koolhydraatarme leefstijl is ook heel effectief als het gaat om afvallen, het  overwinnen en voorkomen van diabetes 2. Daarmee bedoel ik bij diabetes type 2 omkeren en zo goed als medicijnvrij te worden. In ieder geval vrij van insuline. Dat lukt onder mijn begeleiding bij ruim 90%. Zie hiervoor mijn wetenschappelijk artikel dat ik erover gepubliceerd heb.

Bij diabetes type 1 zijn wisselende en schommelende bloedsuikers te verbeteren in stabiele bloedsuikerwaarden en eventueel ook een goed gewicht. Ook een mooie toepassing van de koolhydraatarme dieetbegeleiding. Door mijn 25 jaar ervaring als diabetesverpleegkundige kan ik je hier ook in adviseren.

Doel dieetbegeleiding 

Het doel is een gezonde stofwisseling te hebben. Dan zijn hormonen in balans en je immuunsysteem sterk. Vaak betekent dat vermindering van gewicht en/of verbetering van de diabetesregulatie, het liefst met minder medicatie.

Zoek je liever een diëtist in je eigen omgeving die je kan helpen met een koolhydraatarm dieetadvies?  Raadpleeg dan het kaartje van Nederland. Daarin zijn diëtisten vermeld die mijn bijscholing Koolhydraatbeperking S,M,L  gevolgd hebben.

In mijn kaartzijn SML-diëtisten opgenomen die mijn bijscholing ‘Koolhydraatbeperking S,M,L. Welke maat heeft je cliënt?’ gevolgd hebben. Ze zijn dus bekend met de koolhydraatarme manier van werken om af te vallen. In geval van diabetes weten ze dat, in overleg, het medicijngebruik meestal verminderd moet worden voor een goed resultaat. 

Bekijk de kaart met diëtisten