Instructievideo: zo maak je snel een koolhydraatarm knoflookbrood

Recept voor koolhydraatarm knoflookbrood

 

Instructievideo: zo maak je snel een koolhydraatarm knoflook brood dat zelfs keto is. Dit kwam ik tegen op internet: een recept voor een keto-knoflookbrood. Super goed om bij diabetes toe te gebruiken omdat het je bloedsuiker niet verhoogd. Maar nu natuurlijk ook voor iedereen die verantwoord keto wil afvallen. En eerlijk gezegd, het is zo lekker dat iedereen dit wil eten.

Met deze korte instructievideo laat ik je zien hoe je stap voor stap dit koolhydraatarme brood snel en simpel kunt maken. Omdat het zo goed als nul koolhydraten heeft, is het ook keto.

In de ketogene leefstijl eet je tot 20 gram koolhydraten per dag. Dus dit brood past daar prima in. Heerlijk met roomboter.

Diabetes en keto

Voor iedereen met diabetes is dit recept geschikt, zowel type 1 als type 2. Het helpt bij omkeren van diabetes 2. Bij diabetes 1 blijven de bloedsuikers hierdoor mooi stabiel. Koolhydraatbeperkt werkt voor iedereen!

Gezonde leefstijl, gezond gewicht

En verder is het geschikt voor iedereen die een gezonde leefstijl nastreeft. Het helpt bij een gezond gewicht, een goede weerstand en draagt dus bij aan een algehele goede gezondheid. Het houdt bij iedereen de bloedsuiker laag en dat zorgt dan ook dat er geen insulinepiek volgt. Daardoor is het zeer geschikt voor iedereen met overgewicht en metabool syndroom. Iedereen met metabool syndroom ins insulineresistente met maakt te veel insuline aan. Dat wordt ook wel hyperinsulinemie genoemd. Uit onderzoek blijkt dat te veel insuline schadelijker is voor bloedvaten dan verhoogde bloedsuikers.

Overgewicht en weerstand

Inmiddels is gebleken dat bij overgewicht de weerstand verminderd is. Dat komt omdat buikvetcellen stofjes aanmaken die ontstekingen bevorderen. Dat merk je niet direct. Ontstekingen op een ‘laag niveau’ heet inflammatie. Inflammatie is schadelijk en wordt door koolhydraten bevorderd. Dus ook voor je weerstand geldt: koolhydraatbeperkt werkt!

Ingrediënten:

Dit heb je nodig voor het keto knoflook brood:

2 eetlepels roomkaas, 1 eetlepel knoflookpoeder, 1 theelepel bakpoeder, ca 120 gr geraspte Mozzarella, 60 gr amandelmeel, 1 ei, 1 eetlepel gesmolten boter, 1 teentje knoflook, peterselie/basilicum/koriander, geraspte kaas.

De bereidingswijze doe ik voor in onderstaande video.

Op de website Voluit leven met diabetes is deze video ook te vinden.

Je vindt hier een recept voor oepsies met een bite: een soort eierkoek maar koolhydraatvrij en glutenvrij.